25 januari, einde 5e kuur.

Deze 5e kuur, was, ondanks het 5 x heen en weer rijden, ondanks 5 x een chemopil, ondanks 5 keer de port a cath aankoppelen en afkoppelen, ondanks 5 keer een infuus met chemo en atropine, ondanks 5 x 3 uur iets doen wat je helemaal niet wilt doen, en ondanks het onmiskenbare “anders” voelen, toch een soepel verlopende week.
Geen onverwachtse zaken die het allemaal nog lastiger maken.
En in tegenstelling tot vorige keer is Ilse blijven eten, flink blijven eten.
In de ochtend was het lastig om iets binnen te krijgen, maar in de loop van de dag werd dat ruimschoots gecompenseerd.
Zo wilde Ilse afgelopen woensdag, na de derde dag kuren, direct door naar de Mac in Zuidoost.
Vlak na deze tussenstop, onderweg naar huis, was het vriendelijke verzoek van Ilse om ook nog even te stoppen bij de Mac in Almere.
Natuurlijk wilde mamma dat, kom maar op met die calorieën!
Ilse heeft dus goed gegeten en voelde zich redelijk, het is niet vanzelfsprekend dat het iedere keer iets slechter gaat gelukkig.
Vanaf gisteravond laat werd ons duidelijk dat de bijwerkingen ook deze keer niet aan haar voorbij zullen gaan.
Misselijkheid en maagkrampen verstoorden de opgeruimde vrolijke stemming van Ilse.
Hoewel, ook met misselijkheid en maagkrampen kan Ilse nog opgeruimd en vrolijk door het leven gaan, er zijn niet zoveel zaken die de stemming van Ilse kunnen beïnvloeden.
De komende week gaat een zware week worden.
Die week gaan we overbruggen met spelletjes spelen als Ilse spelletjes wil spelen, haar laten eten wat ze op dat moment wil eten, ook als we daarvoor 3 keer op een dag naar de supermarkt moeten, haar verzorgen als ze verzorgd wil worden, Ilse laten uitslapen als ze uit wil slapen, en haar liefde geven, alle liefde die we hebben is voor Ilse.

6 antwoorden op “25 januari, einde 5e kuur.”

 1. Iedere keer verbaas ik mij weer hoe mooi je dit alles opschrijft. Zo kunnen we nog meer meeleven met jullie wereldje nu. Op en top respect hoe hard ilse maar ook jullie als ouders knokken om dit monster voor eens en voor altijd te deleaten uit jullie leventje. Hoe jullie ook blijven genieten en alles doen om te zorgen dat het leven hoe zwaar ook momenteel ook leuk kan zijn. En die topper van een ilse lekker geniet bij de Mac om maar te blijven an sterken wetende dat je ook weer heel misselijk kan worden. Hopelijk kunnen jullie dit weekend veel spelletjes spelen.
  Dikke kus

 2. Lieve Ilse en papa en mama,

  Klinkt goed.
  er ligt hierboven een hele grote doos met liefde die zal ik brengen.
  en verder is t weer knokken komende dagen; maar dat gaat je lukken Ilse.

  dikke liefdesknuffels van ons
  buuf en de bumen

 3. Wat zijn jullie goed in ””strijden””. Ik wens jullie ook voor de komende periode weer veel strijdlust toe!
  Liefs,
  Els

 4. Lieve Ilse, Petra en Iomhar,
  O wat fijn! Wat fijn dat je deze chemokuur toch een heel deel minder last heb gehad van die bijwerkingen! Wat is je dat gegund! Neem het ervan, op al die goede momenten. Eet, snoep, lach, speel, geniet, want daarna kan het weer zo anders zijn. Nu zit je inmiddels waarschijnlijk in meer ellende voelen, balen! Maar je weet; ook deze dagen gaan weer voorbij! Je slaat je er weer doorheen; alwéér; dat kun je! En je ouders hebben grooooot gelijk: Alles wat jij nu nodig hebt, daar mag voor gelopen en gereden worden. Alles om je te helpen ook deze dagen weer door te komen. En dat kunnen ze heeeeel goed! Kanjers zijn jullie; alle 3! Veel liefs en liefde xxxxxxxx KNAR

 5. Wat een kanjer ben jij toch Ilse met fantastische ouders.
  Laat je lekker verwennen deze week.
  Liefs,

Reacties zijn gesloten.