26 september 2017, bestraling nr 99

Gisterochtend kregen we definitief de bevestiging dat de uitzaaiing die op dit moment problemen veroorzaakt, kan worden behandeld, het gaat om een tumor van 4 a 5 centimeter, dat is best groot….
Op dezelfde dag de voorbereidingen, CT scan en een gesprek met Radiotherapeut L. We kregen toen te horen dat de bestraling uiterlijk woensdag zou plaatsvinden.
Vanmorgen het verlossende telefoontje, vanmiddag om 14.45, 1 bestraling, in het flevoziekenhuis, een dependance van de radiotherapie-afdeling van het AMC, zelfde systeem, zelfde personeel.
Nu is het afwachten.
Afwachten tot de pijn gaat afnemen, dat moet echt snel gebeuren, met morfine is het onder controle, maar het is een verre van een comfortabele situatie, veel pijn.
Wij hebben goede hoop dat de pijn flink afgenomen zal zijn als Ilse aanstaande zaterdag op vakantie gaat, dat moet!
Zaterdag naar Mallorca, naar een prachtig resort, met 31 andere jongeren die vechten tegen kanker, of dat in het verleden hebben gedaan, samen met personeel van Transavia, die vrijwillig een geweldige week met de jongeren gaan doorbrengen, Stichting Peter Pan.
Wij kijken uit naar het moment dat de pijn afneemt, dat is nu even het belangrijkste.
Daarna snel verder met mooie herinneringen maken, we hebben goede hoop dat ze snel weer de draad kan oppakken, het moment van zon, zwembad, cocktails en lekker eten komt steeds duidelijker in beeld.
Ilse laat zich door niets en niemand weerhouden, Mallorca, Ilse komt er aan!