24 september 2017, vlammende pijn

Op zaterdag 16 september vierde Ilse haar verjaardag, alvast, omdat ze zich op dat moment goed voelde, omdat dat het goede moment was om haar verjaardag te vieren.
Het werd het feest zoals Ilse het wilde, heel veel mensen om haar heen waar ze van houdt, en die van haar houden.
Het was een onvergetelijke avond vol met verrassingen voor zowel Ilse als ons.
Ilse werd verrast met bezoek van een heel dierbaar iemand die speciaal voor haar uit Ibiza was overgekomen, en wij werden verrast met een prachtige reis-cheque, een plannetje van Ilse en haar fantastische oom.
Half oktober gaan we deze cheque verzilveren, met een reis naar Fuerteventura, met zijn drieën, iedereen die hier aan bijgedragen heeft, ontzettend bedankt!
De afgelopen week ging het best goed met Ilse, flinke pijn in nek en rug, maar dragelijk met pijnmedicatie.
Het was dus mogelijk om een weekendje naar Maastricht te gaan met vrienden en vriendinnen, er was geen reden om thuis te blijven, Ilse kon weer verder gaan met mooie herinneringen maken.
Op vrijdag en zaterdag heeft ze enorm genoten in het prachtige Maastricht, samen met haar vriendenclub.
Van zaterdag op zondag ging het niet goed.
Enorme pijn in haar schouders en nek, en onophoudelijk vlammende pijn in haar benen en voeten maakte het onmogelijk om te slapen.
Ilse wist op dat moment dat er iets duidelijk niet goed zat, dit was niet een gewoon pijntje, het voelde als een serieus probleem.
Om 9 uur vertrok Ilse richting AMC, er was al telefonisch contact geweest met oncoloog M. Oncoloog M. nam de klachten, zoals altijd, heel serieus.
Hij is een groot voorstander van onmiddellijk doorpakken, snelle actie, niet afwachten maar handelen.
Hij kreeg het voor elkaar om voor vandaag een MRI van het middendeel van haar lichaam te regelen.
Heel snel kon Ilse de MRI scan ondergaan, een uur lang in een ongemakkelijke positie in de herrie makende tunnel.
Het werd vrij snel duidelijk dat een tumor voor het forse ongemak zorgde, een tumor tussen het heiligbeen en de bekkenvleugel in.
Het is niet helemaal duidelijk of het hier gaat om een reeds eerder geconstateerde uitzaaiing, of een nieuwe uitzaaiing, de focus lag op het ontdekken van de oorzaak.
Het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit het resultaat van het onderzoek is, maar het is wel fijn dat het, dankzij doortastend handelen van oncoloog M. vrij snel na het ontstaan van de klachten is ontdekt.
Oncoloog M. heeft telefonisch contact met de dienstdoende radiotherapeut gehad.
Zeer waarschijnlijk is deze plek te behandelen met bestralingen.
Bij iedereen is er heel duidelijk het besef dat er snel actie moet worden ondernomen, zodat Ilse weer verder door kan gaan met mooie herinneringen maken.
Oncoloog M. vertelde dat er wellicht morgen, maar in ieder geval overmorgen gestart zal worden met 1 of meer bestralingen, het heeft de hoogste prioriteit om Ilse van deze vreselijke pijn te verlossen.
Morgenochtend gaan we meer horen, dan gaat er weer een plan gemaakt worden, dan gaan de specialisten van het AMC aan de slag.
Op dit moment is de pijn beter te verdragen, met aangepaste pijnmedicatie, morfine.
Hopelijk gauw meer kwaliteit, snel dit probleem oplossen, Ilse moet geen pijn lijden, Ilse moet kunnen genieten.
Wellicht snel weer een nieuw blog.