1 juli, Siempre Contigo

Op donderdag 22 juni kon Ilse in het AMC terecht om haar heup te laten bestralen, om de tumor rustig te krijgen, om die verschrikkelijke doordringende pijn te onderdrukken.
Dat was een lange sessie, eerst een gesprek met de radiotherapeut, daarna een scan om de locatie te bepalen, en vervolgens de bestraling.
Alles bij elkaar duurde dat de hele dag.
Dat was geen pretje, Ilse had volop last van de bijwerkingen, ze voelde zich doodziek en had natuurlijk nog steeds hevige pijn aan haar heup.
Die dag kroop voorbij.
Gelukkig had het snel resultaat, diezelfde avond had ze het idee dat de pijn al iets aan het afnemen was, de volgende dag was de pijn gehalveerd, en enkele dagen later was de pijn volledig verdwenen.
Wat een opluchting, geen pijn meer, weer kunnen lopen, meer mobiliteit.
Afgelopen week namen de bijwerkingen ook langzaam af, minder hoofdpijn, meer energie, meer kracht, meer positieve momenten.
Afgelopen woensdag bloedprikken, kwalificatie voor de volgende kuur aanstaande maandag.
Jammer genoeg zijn haar trombo’s nog erg laag, onvoldoende om de volgende kuur te starten.
Afgelopen donderdag was een mooie dag.
Afgelopen donderdag gingen Ilse en haar 4 beste vriendinnen vast laten leggen dat ze vriendinnen zijn, voor altijd, bij Tattoo Tommy, de tattooshop die alles in het werk heeft gesteld om Ilse en haar vriendinnen te helpen bij het maken van mooie herinneringen.
Deze prachtige dag waarbij prachtige blijvende herinneringen zijn gemaakt werd traditioneel afgesloten met uit eten gaan, daar zijn ze alle 5 ontzettend goed in.
Gelukkig heeft Ilse zulke fantastische vriendinnen, gelukkig zullen ze samen blijven, voor altijd.
Gisteren wederom bloed prikken, we hoopten dat de waarden flink gestegen waren.
Helaas, wel een stijging, maar nog lang niet voldoende om de volgende kuur te ondergaan.
De artsen denken dat het ook aanstaande maandag nog niet goed zal zijn, dat gaat een forse streep door de rekening worden.
Vanmorgen is Ilse op de boot gestapt, een week lang varen op het IJsselmeer, samen met leeftijdgenoten die, net als Ilse, heel veel hebben meegemaakt afgelopen periode, allemaal tieners die voor hun leven vechten of gevochten hebben, allemaal helden en heldinnen.
Momenteel is ze onderweg naar Marken, onderweg naar het maken van mooie herinneringen.
Ilse gaat daar een geweldige week hebben, met een grote platbodem van plaatsje naar plaatsje, ontspannen, spelletjes doen, zwemmen, lekker eten, plezier maken.
Aanstaande maandag zit ze in Hoorn, en daar gaat ze opnieuw bloedprikken, kijken of haar bloedwaardes dan wel goed zijn.
Als dat zo is, dan halen wij haar daar op, en brengen wij haar naar het AMC voor de eerste dag van de volgende chemokuur.
Als dat er weer in zit, zetten wij haar weer af in Enkhuizen.
Indien het maandag nog steeds niet goed is, herhalen we dit ritueel weer opnieuw de volgende dag, we willen niet te lang uitstel van de volgende kuur.
Ondertussen blijft Ilse volop genieten daar op die boot, samen met bekenden en onbekenden, het gaat één groot feest worden.
Volgende week zaterdag halen wij haar weer op, in Stavoren.
Wij gaan daar een dag eerder naar toe, net als vorig jaar, in een hotelletje, lekker eten en drinken, hopelijk hebben ze de voorraad La Chouffe weer aangevuld.
We gaan een prachtige week tegemoet, alle 3, Ilse omdat ze een geweldige zeilweek heeft, en wij omdat Ilse een geweldige zeilweek heeft.
Een heftig leven met heel veel mooie momenten.
dsc_5545

2 Responses to “1 juli, Siempre Contigo”

 1. monique zegt:

  Lieve alle drie,

  Heftig is het inderdaad, maar echte genieters zijn jullie ook. Wat fijn dat de pijn is afgenomen en hopelijk is maandag de uitslag goed genoeg om te starten met de kuur.
  Geweldig dat de meiden “siempre contigo” hebben laten tatooeren, zeer betekenisvol.
  Ilse geniet op de boot, Iomhar en Petra geniet van Ilse op de boot ;)

  Liefs,
  Monique

 2. markginette zegt:

  Wat ontzettend gaaf dat die meiden met z””n vijfen een tattoo hebben laten zetten. SUPERMOOI!!!!
  Ilse, heel veel plezier op de boot, lekker genieten en ook nog hopelijk door met de volgende kuur. Ook dat gaat gewoon door helaas. Maar vooral GENIET!!!
  Xxx