1 oktober, Mallorca

Toen Ilse vertelde dat ze zich ging inschrijven voor de vakantie met Peter Pan zaten we op Kos.
Op dat moment zat er een uitzaaiing op haar hoofd waarvan we te horen hadden gekregen dat die niet te behandelen was.
Wij waren in de veronderstelling dat Ilse nog een paar weken te leven had.
Op dat moment vonden wij dat een slecht plan dat onmogelijk te realiseren was.
Het zou nooit lukken, de vakantie was pas op 30 september, dan zou Ilse er al lang niet meer zijn….
Afgelopen week heeft Ilse opnieuw een bestraling gehad, ergens in de buurt van haar stuitje, een uitzaaiing zorgde voor ongekende pijn in haar beide benen en voeten.
Ook deze bestraling was weer uiterst effectief, de pijn in haar benen is verdwenen, en de pijn in haar onderrug is afgenomen.
Kort voor haar vakantie wisten we het zeker, Ilse kon naar Mallorca, het was mogelijk, de situatie is momenteel relatief stabiel.
Gisteren ging ze, samen met 31 andere jongeren tussen de 16 en de 20, via luchthaven Rotterdam, onderweg naar Mallorca.
Dat was hartstikke moeilijk, je ernstig zieke dochter het vliegtuig in zien stappen, je dochter die geestelijk heel sterk, en lichamelijk heel zwak is.
De groep is veilig aangekomen, in een prachtig all inclusive resort, met een aantal zwembaden, een grote 2 persoons kamer, een hangmat op haar terras, alle denkbare luxe binnen handbereik.
De eerste dolenthousiaste berichtjes hebben we ontvangen, evenals de Mojito foto’s.
Voor ons is het duidelijk, Ilse heeft de goede beslissing genomen, het kon, het licht staat op groen voor een fantastische week.
Wij hopen dat het goed gaat, dat de pijn acceptabel blijft, dat ze volop kan genieten van alles wat de vrijwilligers van Transavia te bieden hebben.
Ze zit op de kamer samen met haar soulmate, met de vriendin die ze nog niet zo lang kent, maar waar ze wel een intense vriendschap mee heeft opgebouwd.
Alle ingredi├źnten zijn aanwezig voor een fantastische week.
Deze mooie herinnering zal een stabiele plaats in de top van haar mooie herinneringen lijst krijgen, wij hopen op een week lang feest.
Vandaag de RunforKiKa in Amsterdam.
Uiteindelijk is ook de groep van Amsterdam best groot geworden, we staan daar met een serieus team, ook in Amsterdam is team Ilse nadrukkelijk aanwezig.
We gaan er weer een prachtige dag van maken, samen, samen met allemaal mensen die kinderkanker de wereld uit willen helpen, allemaal mensen met een goed hart.
Wij zijn enorm dankbaar dat zo’n grote groep mensen ons team tot een succes heeft willen maken.
En reken maar dat het een succes is geworden!
Team Ilse is het team met de meeste donaties van alle teams in Nederland geworden, we steken met kop en schouders boven de rest uit, meer dan 62000 euro!
Om 12.30 zullen wij, als team, even kort in het zonnetje gezet worden, het zou leuk zijn als je daar bij bent, als je gaat klappen voor de renners die over de finish komen, als je gaat klappen als ons team gehuldigd wordt op het podium, als je de vrijwillige renners het respect geeft dat ze verdienen.
En die vrijwillige renners konden natuurlijk alleen maar succesvol zijn door het geld van de donateurs.
Iedereen die ons team gesponsord heeft, en dat zijn heel veel mensen, ontzettend bedankt voor jullie steun, voor jullie support, voor jullie betrokkenheid, voor jullie gedeelde wens om een einde te maken aan de ellende die de kinderen moeten doorstaan.
Het zal weer een emotionele dag worden, met de paarse shirts en de prachtige vlaggen, menig traantje zal worden weg gepinkt.
Dit alles gaan we doen in de wetenschap dat Ilse het momenteel goed heeft, dat ze geniet, dat ze plezier heeft.
Wij gaan er van alles doen om samen zo lang mogelijk zoveel mogelijk herinneringen te maken, de wereld is nog niet van Ilse af, nog lang niet!

2 Responses to “1 oktober, Mallorca”

 1. Nicoline zegt:

  Lieve Ilse, Petra en Iomhar,

  Als het goed is, heb je nu jou 100e bestraling achter de rug.
  Als je het snel zegt is het stelt het niet zoveel voor, maar als je het ondergaat des te meer, het is niet niks!

  Hopelijk neemt is de pijn snel weer verdraagzaam, nooit weg, maar weer verdraagzaam.
  Zo verdraagzaam dat jullie mooi nog Fueraventura kunnen met zijn drie├źn, want dat gun ik jullie van harte.

  Fijne vakantie!

  Kusjes,

  Jullie Buuffie

 2. monique zegt:

  Lieve alledrie,

  Wat mooi dat het in Amsterdam ook een paars succes is geworden de kracht van Ilse is overal. Dat terwijl Ilse mag genieten in Mallorca.

  Wij hopen dat de pijn snel afneemt en dat de bestraling volgende week zijn werk weer doet. Dan kunnen er nog meer mooie herinneringen gemaakt worden.
  Op naar Fuertaventura met z””n drieen.

  Liefs,
  Monique