29 maart 2014, minder minder minder

Wij hopen al een tijd dat Ilse minder moe is tijdens de kuren en in haar goede week. Iedere dag speelt het door ons hoofd, minder, minder, minder.
De vermoedens waren dat de vermoeidheid niet alleen maar kwam door de chemo, maar ook door de bestralingen. De vermoeidheid zou dus af moeten nemen, minder moeten worden.
Het lijkt erop dat dankzij een massale landelijke actie die hoop realiteit aan het worden is. Het lijkt wel alsof heel Nederland wil dat de vermoeidheid van Ilse minder wordt.
Wat eerst alleen maar door onze hoofden speelde, werd plotseling landelijk gescandeerd. De kranten, alle digitale media, overal zag of hoorde je het. Minder, minder, minder.
Het resultaat liegt er niet om. In haar goede week was Ilse minder moe. Daardoor was de afgelopen “goede week” zo ongeveer de minst slechte goede week van de afgelopen 7 kuren.
Er kon dus heel veel in de laatste goede week. Op een redelijk vroeg tijdstip iedere dag naar school, een spontaan slaapfeestje, naar Cirque Du Soleil, op visite, uit eten, en een overnachting in een hotel.
Een drukke, leuke intensieve week die niet het uiterste van Ilse gevergd heeft.
Afgelopen maandag de start van chemokuur nummer 8. Weer 5 dagen iedere dag heen en weer naar het AMC. Jammer genoeg waren de negatieve effecten van deze kuur niet minder deze keer.
Regelmatig behoorlijk misselijk in het ziekenhuis en thuis. De komende dagen zal de chemo weer duidelijke signalen gaan afgeven, dan gaat ons weer heel duidelijk gemaakt worden in wat voor heftige situatie wij ons bevinden.
Vanaf donderdag 3 april zal het weer beter gaan.
Laat het snel donderdag zijn.