15 april 2014, kuur 9/12

Iedere stap richting de 12e kuur lijkt een grotere en zwaardere stap te zijn. Inmiddels wordt het uithoudingsvermogen van Ilse flink op de proef gesteld. Dat is ook wel logisch, de afgelopen 3,5 jaar heeft Ilse, alleen al voor chemokuren, 95 dagen in het AMC doorgebracht. Dat is dus buiten alle controles, buiten de opnames voor de diverse operaties, buiten alle gesprekken met chirurgen, orthopeden en oncologen.
Ilse is het zat, helemaal zat. Maar toch zal Ilse niet opgeven, toch zal ze onverminderd door blijven vechten, zonder concessies zal zij iedere noodzakelijke druppel chemo accepteren. Ilse wil namelijk heel graag leven, Ilse wil graag aan de hele wereld laten zien wat ze allemaal heeft te bieden, hoe mooi ze is, wat de juiste mentaliteit is, hoe een krachtige en sterke persoonlijkheid zich manifesteert en nog verder ontwikkelt.
Door dit zware traject te ondergaan krijgt Ilse die mogelijkheid. Vorige week is Ilse bij de KNO arts geweest ter controle van haar rechteroor, het oor dat langdurig hoge-dosis bestralingen heeft moeten ondergaan. Uit het onderzoek blijkt dat ze met haar rechteroor fractioneel minder hoort dan met haar linkeroor. In de praktijk zal ze daar weinig tot geen hinder van ondervinden.
Daar hoeven we niet meer terug te komen, dat is klaar, afgerond.
Deze week weer 5 dagen kuren in combinatie met een longfoto en een gesprek met de oncoloog op woensdag. De zoveelste spannende week.
Gisteren dus de eerste dag van de chemo-week. En meteen bleek weer wat voor dictatoriale alleenheerser het is. Deze week en volgende week bepaalt de chemo hoe we leven, hoe we onze dag indelen, wat we wel, en vooral niet kunnen doen.
Gelukkig weten we dat er daarna weer betere tijden aanbreken. Er is weer een nieuwe foto van de kanjerketting bijgevoegd, 4.90 meter inmiddels, als je rechts klikt op “de kanjerketting”, dan kun je hem bekijken, met bijbehorende uitleg.
Het is mooi om te ervaren dat, ondanks dat we al zo lang bezig zijn, ondanks dit ogenschijnlijk eindeloos durende traject, we nog steeds door een grote groep mensen op verschillende manieren enorm gesteund worden. Dat is voor ons van cruciaal belang om gemotiveerd door te blijven gaan, onze dank daarvoor.
Vandaag dag 2 van kuur 9, we gaan er weer voor!