18 april 2014, einde kuur 9/12

Het zit er weer op, kuur 9 is voorbij, nu nog de bijwerkingen doorstaan.
Maandag en dinsdag waren net als de voorgaande keren, niet leuk, niet extreem.
Op dinsdag een thorax (longfoto) laten maken direct na de kuur. Woensdagochtend vóór de kuur een afspraak met oncoloog M. voor o.a de uitslag van de thorax.
De wachtkamer van oncoloog M. went niet. In die wachtkamer spelen alle mogelijke doemscenario’s door je hoofd. Oncoloog M. weet dat, en speelt daar altijd perfect op in. In de wachtkamer, op het moment dat hij ons kwam halen, vertelde hij meteen al dat de longfoto goed was. Onmiddellijk viel er een enorme druk van ons af.
Vanaf het moment van het vreselijke onheilspellende nieuws is alles gegaan zoals we hoopten dat het zou gaan. De standaard controles waren helemaal goed, Ilse blijft op gewicht, een grote prestatie. Daarna enkele zaken m.b.t. de aankomende zomer besproken. Ilse wil graag mee met een zeilkamp in Friesland in juni. Als we het huidige schema aanhouden dan zou Ilse in haar “slechte week” daar naar toe gaan. In haar slechte week is het niet mogelijk aan het kamp deel te nemen.
Oncoloog M. ziet geen enkel bezwaar om de start van de laatste kuur met 2 weken uit te stellen. Zo ver is Ilse inmiddels, het acute gevaar is geweken, er zit weer rek in.
Daarna gesproken over onze 2e vakantie naar de zon dit jaar, aan het eind van de zomervakantie. Op dat moment zijn de zware kuren gestopt, en vinden de kuren plaats middels thuis in te nemen pillen.
Wij wilden graag van Oncoloog M. weten in welke periode van de 3 wekelijkse cyclus het beste was om 2 weken op vakantie te gaan. Oncoloog M. vertelde dat hij het niet verstandig vond om 2 weken naar de zon te gaan aan het eind van de zomer….. Hij vond het beter om 3 weken te gaan, die chemopil kan prima ingenomen worden op een terras op een Spaans eiland. Aan het eind van de zomervakantie gaan wij op doktersadvies 3 weken op vakantie.
Dat betekent dat we na de 3 komende kuren iedere keer iets leuks in het vooruitzicht hebben.
Na de volgende kuur naar Ibiza, na de daarop volgende kuur naar zeilkamp, en na de laatste zware kuur naar een Spaans eiland.
Dit gaat enorm helpen om gemotiveerd te blijven om het traject af te maken, die vooruitzichten houden ons op de been.