22 april 2014, steeds meer zon

Op dit moment staat het leven van Ilse in het teken van bijwerkingen, chemo bijwerkingen. Misselijkheid, buikkrampen, vermoeidheid, duizeligheid bij iedere kleine inspanning, 24 uur per dag. Deze chemo-marathon is zwaar, ongekend zwaar.
Gelukkig vinden tegelijkertijd allerlei positieve gebeurtenissen om ons heen plaats.
Zo kwam vorige week iemand van “hartendekens” bij ons op visite. Zij is onderdeel van een groep dames uit België en Nederland, die continu op zoek zijn naar kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Voor die kinderen worden prachtige dekens gehaakt.

Afgelopen week kwamen een aantal kinderen van Ilse haar oude school geld brengen voor KiKa. Dat geld hebben ze verzameld door armbandjes te maken en te verkopen. Prachtige initiatieven.

Vorige week, tijdens de chemokuur in het ziekenhuis, kregen Ilse en Pappa van pedagogisch medewerkster A. de opdracht om iets van klei te knutselen voor aan de kanjerketting. Ze moesten zelf bepalen wat het ging worden. Voor pappa en Ilse was het belangrijk dat het vooral heel makkelijk te maken was, ze zijn allebei niet zo handig met klei.
Het zijn 2 zonnetjes geworden, dat leek ons het meest toepasselijk.
De komende maanden zal de zon buiten, maar ook in ons leven, steeds meer en intenser gaan schijnen. De komende maanden zal de zon ons totaal verwoeste sociale leven weer langzaam gaan repareren. De komende maanden gaat de zon Ilse helpen om weer sterker te worden. Die zon, die op dit moment alleen maar lastig is, pijn doet aan de ogen, ons confronteert met zorgeloos genietende mensen, zal binnenkort weer een belangrijke rol in ons leven gaan spelen.

Welkom terug zon, binnenkort gaan we weer van je diensten gebruik maken, en laten we je weer toe.